onsdag den 2. januar 2013

5. video, temaet "har vi en fri vilje" ?
https://www.facebook.com/pages/%C3%85ndsvidenskabAandsvidenskab/286281888079008

http://aandsvidenskab.blogspot.com/

2 kommentarer:

Søren sagde ...

Vi kan vælge siger du - men afhænger disse valg ikke af vores betingethed, altså de overbevisninger vi har taget til os og som ligger i egoet?

Har mennesket kapacitet, udstyret og kraftet, til at kontrollere sit eget liv?

Når vi får tilliden til vores inderste kerne - lærer at stole på Helligånden eller det Guddommelige, opnår vi altid hvad der er bedst for os.

Tak for en informativ video.

Søren

Robert Södergren sagde ...

Hej igen Søren og tak for også din tilbagemelding på denne video. :-)

Jo det gør det i allerhøjeste grad, alt hvad vi har opøvet og skabt erfaring i, er de områder og den palette vi kan gå til livet med og vælge ud fra. Det mente jeg også at jeg kom ind på i videoen, hvis ikke og hvis det ikke var helt tydeligt, takker jeg for at gøre så det bliver præciseret.

Til dit næste spørgsmål vil jeg svare ja med forbehold, for det kommer an på hvad du mener med at styre sit eget liv.
Når vi er i kontakt med vores indre, vores essens og kerne står alle muligheder åbne for at bruge og leve vores liv i kontakt med denne kraft, derfor er det også så svært og vi tit falmer i blinde når vi ikke er i kontakt, dette fordi hvad er vi så i kontakt med og hvor, er det tankerne og dermed tankeverdenen, er det følelserne og dermed i følelsernes vold og magt, er det i det spirituelle og dermed i den spirituelle verden, uanset om det er dette eller noget helt fjerde, medfører det at vi kun er i kontakt med et og ikke alle aspekter af det at være os, som levende væsen i en menneskeskikkelse.
Og når det forholder sig således, gør det også at vi ikke kan leve i fuld overensstemmelse med det at være os og med alle de aspekter og det potentiale dette kunne og fordre.

Den største form for kontral med eget liv er accept og dette er nøglen til at slippe alt lidelse, dermed er det heller ikke kontrol vi udviser, da alt hvad vi prøver at kontrollere vil blive hårdt, ensrettet og ufleksibelt, da vi forsøger at fastholde det og dermed også mister fokus på alt andet og evt. svaret og muligheden for at løse vores problematik og komme videre i livet med mindre lidelse.

Handler det om tanker, følelserne og de indre oplevelser og filmsekvenser, kan vi ikke kontrollere noget da de har deres eget liv, forsøger vi alligevel med styre, bekrige, forandre og eller undertrykke det, vil vi før eller siden finder ud af, at det ikke lader sig gøre og det hele vokser sig større og mere forvirrende, dette fordi alt vi giver opmærksomhed giver vi energi og dermed næring til at vokse og fylde.
Dette er en af grunden til at positivtænkning eller andre former for "hjernevaskelse" ikke er og kan blive min vej, jeg har prøvet den og endte med en adskillelse mellem krop og hovedet.
Dette om positiv tænkning, bliver et af de næste temaer i videoerne. :-)

Ja vi gør og jeg vil tilføje, tilliden og opbygningen af denne, er også et opøvet talent som med alt andet, det er ikke noget vi kan eller skal tænke os til eller styre, det ligger iboende i kontakt med os selv og dermed ophavet og livet. På samme måde som lyset gør, freden gør, saligheden gør og kærligheden gør. Vi kan kun være dette, når vi har sluppet al mørket og dermed lidelsen som skygger foran at vi ikke pt. kan det nu.

Tak for igen for dine ord Søren, glæder mig igen kun over at du kan bruge dem og finder glæde i dem.

Kærlige hilsner
I LYS Robert