torsdag den 18. marts 2010

Begrebet Gud, guddommen og det guddommelige

Verdensaltet/Gud er er et levende væsen.
Guddommen er en allestedsnærværende kærligheds-/bevidsthedsenergi og viljestyring, som kommer til udtryk i livets skabte forteelser, i såvel lys som mørke.

Byggende på det treeninge princip, Fader, sønnen og Helligånden, betegnet i Martinus analyser som X1, X2, X3 og som guddommen, noget immaterielt noget som er, altid har været og altid vil være, i det evige og uendelige eller som 0X.

Hver en sjæl, hvorend den befinder sig, vil være en gnist af dette ophav, og dermed være en del af Gud ,og dermed Gud i eget liv og "hus".

Dette princip, gå igen i enhver sjæl, ethvert levende væsen og skabning.
X1 står for skaberens evige Jeg, udgørende alt i en umanifesteret form. X2 det oplevelses- og skaberevnen og X3 for det skabte.


2 kommentarer:

eskild sagde ...

Korrekt Helligånden er treenigheden. Gud vores opfattelse af seksuel og psykologis tilfredsstillese. Vi ved ikke bedre ? Vores klamren til det ukendte, der er tilgivelsen for vors synder; specilt seksuelt.
Gud gav os orgasmen - selvfølgelig skal den bruges. Om S/M eller andre former for seksuel identitet; EWR ligegyldigt bare mennesket har det godt under Gud.
Eilif

Robert Södergren sagde ...

Kære Eilif,
Dejligt med dit input, selv om jeg ikke er sikker på at jeg forstå det hele, men så må du bare skrive tilbage og forklare, her er mit svar og min oplevelse:

Den er en del af det treenige princip, Helligeånden er den hellige viden,

Gud ophavet til altet/universet,evigheden og uendeligheden, den alt favnende bevidsthed af kærlighed og velsignet fred.

Orgasmen som støtte og stok gennem mørket og den mørke drabsprincippets zone, dyreriget.
Som giver os et prej om alt det skynde vi er på vej imod og til at opnår som en varig tilstand til vi er mættet af lyset igen.

Seksuelle afvigelser hvor vi gør fortræd skyldes mere nogle trosystemer og mønstre som vi tidligere har kodet os med.

Men der er for så vidt ingen synd i det, kun konsekvenser og oplevelser.

Det vi kalder synd og fejltagelser er egentligt bareet udtryk for umodenhed og uvidenhed som vi kun kan tilegne os ved at turde leve livetog lave de såkaldte fejl.

Ja vi er selv herre over om vi har det godt under Gud, for vi er selv herre i eget hus, så er vi i kontakt med livet og kærligheden, høster vi glæde, kærlighed og behag, er vi ikke høster vi lidelse, til vi har lært at skelne behag og næstekærlighed fra ubehag og gøren fortræd.

Ha en dejlig aften
Kærlig hilsen Robert